Super hrana

super hrana   superhrananazad

Cena:
200g – 2000 dinara
400g – 3500 dinara

Možete naručiti na telefon 069 102 1986 ili na email: originalna.medicina@yahoo.com

 

Šta je zapravo SUPER HRANA?

Pod SUPER HRANU spadaju biljne namirnice koje ne konzumiramo u svakodnevnoj ishrani, a koje nisu lako dostupne svima. Naučna istraživanja dokazuju da hrana koju mi danas jedemo ima mnogo manje vitamina, minerala, enzima, amino kiselina, fitohehikalija, esencijalnih nutrijenata. Do toga je došlo između ostalog i zbog naglog razvoja industrije. Posledica toga je hibridizacija, genetski inžinjering, pesticidi, herbicidi, insekticidi. Sve zajedno je dovelo da mi danas jedemo hranu koja je mnogo lošijeg kvaliteta nego pre 100 godina. Pod super hranu spadaju sledeće namirnice:

 1. Spirulina
 2. Hlorela
 3. Mlad ječam
 4. Mlada Pšenica
 5. Lucerka (alfa alfa)
 6. Kopriva list
 7. Bokvica list
 8. Koren astragalusa
 9. Seme korijandera
 10. Inaktivisani kvasac
 11. Alga kelp

Naravno tu se mogu dodati i još i druge biljke koje ne koristimo u svakodnevnoj ishrani. Nabrojane biljke su veliki izvor vitamina A ( beta karotena ), B ( sve B vitamine uključujući i B 12 ) C, E, K, hlorofila. U SUPER HRANI su sve biljke antioksidansi. SUPER HRANA će se veoma brzo metabolizovati u vaš organizam, jer je ona lako svarljiva i našem organizmu nije potrebna velika količina energija kako bi sve pogodnosti koje ona nudi došle do naših ćelija. Ova hrana je savršena za naše telo i najbolji je izvor svih nutrijenata koju su potrebni za normano funkcionisanje našeg organizma. Ova hrana je veoma pogodna za osobe sa zdravstvenim problemima. Mogu je konzumirati i deca i stare osobe i nepostoje neželjena dejstva koje ona može izazvati. Sve namirnice u ovoj formuli su 100% prirodne. SUPER HRANA  nema nikakvih konzervansa, aditiva, veštačke zaslađivača, stabilizatora, pojačivača ukusa, šećera, kofeina, glutena, GMO supstanci, jaja, šećer, laktozu, kazein, soju, kikiriki, skrob, kukuruz, veštačke boje.

 

SUPER HRANA treba da bude temelj i neizostavan deo svakog zdravstvenog programa, jer obezbeđuje sve potrebne nutrijente iz zemlje našim ćelijama za normalno funkcionisanje. Preporučuje se da svaka osoba bila zdrava ili bolesna treba da konzumira ovu SUPER HRANU ili navedene namirnice u njoj.

 

Naša tela su dizajnirana da jedemo namirnice koje se mogu naći u prirodi. Da bi naše telo bilo zdravo treba da jedemo hranu koja zadovoljava naše telesne funkcije. To znači da mi treba da jedemo namirnice bogate: vitaminima, mineralima, vlaknima, enzimima, amino kiselinama, i esencijalnim nutrijentima.

 

Sada ćemo analizirati svaku od navedenih biljaka koje sadrži SUPER HRANA i videćemo kakave nam blagodati ona može doneti.

1. Spirulina: Spirulina je najpotpuniji i najmoćniji izvor hrane u svetu. To je bogat izvor hranljivih materija u koncentracijama većim od bilo koje hrane, povrća, voća, semenja ili biljaka i ima brojne koristi za ljudski organizam. Jača imunitet, hrani, čisti, obnavlja, podmlađuje i štiti od bolesti. Spirulina je plavozelena alga u obliku spirale. Spirulina sadrži visokokvalitetne biljne proteine (oko 63%) 3-4 puta više od govedine i 5 puta više od jaja. Ovi proteini su biološki kompletni jer sadrže sve esencijalne i ne-esencijalne amino kiseline. Spirulina sadrži pun spektar vitamina u savršeno uravnoteženoj skali. U velikim količinama sadrži beta karoten (vitamin A) – snažan antioksidans koga ima 25 puta više nego u šargarepi. Sadrži sve vitamine B, a posebno je bogata vitaminom B-12 znatno više od bilo koje druge hrane, vitamina B-1, B-2 (riboflavin), B-3 (niacin), B-5, B-6 , B-7 (biontin), B-9 (folna kiselina) i vitamina C i K. Tokom rasta Spirulina upija gotovo sve minerale neophodne za ljudski organizam. Posebno je bogata gvožđem – sadrži ga čak 23 puta više nego spanać, kalcijumom – 300% više nego mleko, a sadrži i cink, selen, magnezijum i fosfor. Spirulina sadrži neophodne Omega 3 i 6 masne kiseline, uključujući i GLA (gama linoleinska kiselina), koja se u tom obliku nalazi samo u majčinom mleku, što pomaže razvoju dece i poboljšava rad srca. Spirulina je jednostavno paleta prirodnih pigmenata koji pomažu sintezu enzima potrebnih za regulisanje metabolizma. Najvažniji pigment u Spirulini je fikocianin koji stimuliše i jača imuni sistem. Ima u izobilju i hlorofila koji je odličan prečistač tela i zove se “zelena krv” zbog sličnog sastava hemoglobina u krvi. Spirulina sadrži kompleks alfa, beta i gama kartenoida – prirodnih antioksidanata koji rade u sinergiji i obezbeđuju moćnu zaštitu tela. Spirulina sadrži veliki broj enzima, uključujući izuzetno retke enzime SOD (superoksid dimutaza).

2. Hlorela: Hlorela je jednoćelijska slatkovodna alga, poznata kao super-hrana jer je izuzetno bogata vitaminima i mineralima, te sadrži najveću koncentraciju hlorofila. Proteine (50-70%, u zavisnosti od uzgajanja) vitamin C, vitamin B kompleks (uključujući vitamin B12), vitamin E, vitamin K, gvoždje, natrijum, kalcijum, magnezijum, Beta-karoten, Cink, jedinstveni hlorelin faktor rasta (HFR), amino kiseline, folna kiselina, jod. Hlorela je veoma poznata po tome što snažno čisti naš organizam: vezuje i izbacuje teške metale, živu, aluminijum, fluor i radioaktivne materije iz organizma. Prema istraživanju, pacovi kojima je davana hlorela su imali manje oštećena tkiva, nakon trovanja teškim metalima, nego kontrolna grupa kojoj nije davana hlorela. Hlorela stimuliše obnavljanje tkiva (čak i onih koja su bila mehanički oštećena). Osamdeset procenata hlorele su hranljive materije, a dvadeset procenata su tvrda nerazgradiva celulozna vlakna za koju se vezuju teški metali i druge sintetičke materije nagomilane u našem organizmu. Potpuno čišćenje organizma može se očekivati posle 3-6 meseci redovnog uzimanja hlorele, u zavisnosti od količine dnevnog unosa. Brojna istraživanja pokazuju da je ona savršeni saveznik u borbi protiv Alchajmera, demencije kao i čišćenju organizma od teških metala koji su dospeli nakon vakcinacija, kao i aluminijuma koji se nalazi u klasičnim dezodoransima, pićima u limenkama, kuhinjskom posudje od aluminijuma itd. U Rusiji je rađeno istraživanje u kome je učestvovalo 350 ljudi zaposlenih u livnici metala. Cilj istraživanja je bio uklanjanje antimona, olova, kadmijuma, žive i arsena. Hlorela u kombinaciji sa korijanderom je ukloniula SVE teške metale, uključujući i živu. Nije bilo nikakvih neželjenih efekata. Blagodati uzimanje hlorele u kratkim crtama: Pomaže uspostavljanje hormonalne ravnoteže (reglusanje cilkusa, PMS i sl.), pomaže lečenje čireva, ubrzava varenje, pomaže kod problema sa ostipacijom (zatvorom), povećava broj belih krvnih zrnaca u organizmu (koja utiču na jačanje imuniteta: bore se protiv infekcija i bolesti), umanjuje neprijatne telesne mirise, kontroliše krvni pritisak, holesterol, šećer u krvi, reguliše astmu, umanjuje učestalost astmatičnih napada. Podiže nivo energije. Štiti mozak i nervni sistema, izbacuje teške metale iz organizma, eliminiše radijaciju i štiti organe, utiče na rast, zarastanje i obnovu oštećenih organa.

3. Mlad ječam: Mlad ječam je biljka sa izvanrednim delovanjem na celo organizam, naručito ako ga koristite u svežem stanju. Kada mlada biljka ječma dostigne visinu od 20-30 cm, tada sadrži najviše hranljivih sastojaka potrebnih ljudskim ćelijama, ali najvažniji je enzim superoksid dismutaza-SOD. Od svih ispitivanih biljaka, mladi ječam ga sadrži najviše. Ovaj aktivni proteinski enzim sprečava dejstvo slobodnih radikala, koji su najvažniji krivci za razgradnju i starenje ćelija i nastanak bolesti. Dug je spisak blagotvornog dejstva soka od mladog ječma na organizam i na bolesti koje može da izleči : revitalizacija čitavog organizma i usporavanje procesa starenja, poboljšava intelektualne sposobnosti i pamćenje, reguliše krvni pritisak, protiv raka, raznih upala, plućnih bolesti, hormonskih poremećaja, reumatizma, šećerne bolesti, nervnih bolesti, zakrečenja krvnih sudova, gojaznosti, nesanice itd.

4. Mlada pšenica: Poznata kroz vekove kao najbolji čistač krvi kao i drugim lekovitim svojstvima, koristili su je svi narodi od Egipćana, do Kineza. U Kini se koristi kao čaj i pije se svakoga dana. Direktno čisti jetru i oslobaća je ostatka lekova, droga, nikotina, svih hemikalija iz hrane. Alkalizuje telo, čisti creva i obnavlja crevnu floru, pozitivno deluje na čireve i rane. Mlada pšenica neutrališe toksičnost natrijum – florida koji se koristi u fluorisanje vode ( takođe i kao otrov za pacove ). Takođe veoma bogat hranljivim sastojcima, najviše hlorofilom 70%.

5. Lucerka ( alfa alfa ): Lucerka je kod nas uglavnom poznata kao stočna hrana, ali su odnedavno njena lekovita svojstva i naučno poznata i priznata. Uz sirovi kupus, lucerka je jedna od retkih biljaka koja sadrži i vitamin U. Zbog visokog sadržaja hlorofila, lucerka ima i antioksidantna dejstva, a sadrži i materije delotvorne protiv gljivica. Lišće lucerke bogato je beta karotinom vitaminima B, C, E, i K mineralima kalijumom, kalcijumom, fosforom i gvoždem. Uspešno se koristi kod akutnih i hroničnih smetnji organa za varenje. Kalcijum i fosfor neophodni su za normalan rast i razvoj kostiju i zuba, vitamin U povoljno deluje kod nadutosti i gubitka apetita.Često se primenjuje kod lečenja peptičkog ulkusa – čira koji može da se pojavi na sluzokoži jednjaka, creva ili želuca. Lucerka je izvrstan laksativ, prirodni diuretik, deluje protiv povišene telesne temperature.

6. Kopriva list: Kopriva je jedna od najlekovitijih biljaka, a najčešće se koriste list i koren koprive. Koristi se za pročišćavanje krvi i pojačavanje izlučivanja tečnosti iz organizma, pa je našla primenu kod svih oboljenja izazvanih akumuliranjem toksina u organizmu (ekcemi, glavobolje, reumatizam, giht, artritisi). Kopriva ima blagotvorno dejstvo kod raznih oboljenja koja nastaju kao posledica preteranog opterećenja jetre, žuči, slezine i bubrega toksičnim materijama. Jetra i bubrezi su odgovorni za prerađivanje i izlučivanje štetnih materija iz organizma. Ukoliko su ovi organi preopterećeni ili ne uspevaju da izluče štetne materije napolje, nastaje pogodno tlo za razvoj oboljenja koja nastaju kao posledica opterećenosti toksinima (reuma, giht, migrene, ekcemi). Kopriva sprečava nastanak peska u bubrezima i bešici. Kopriva sadrži brojne vitamine i minerale, pa je neki travari smatraju za prirodni multimineralni i multivitaminski kompleks. Kopriva sadrži vitmina C, karotenoide (provitamin A), vitamin K, B2, B5, gvožđe, kalcijum, magnezijum, fosfor, silicijumovu kiselinu (mravlju kiselinu i histamin koji žare). Koren koprive ulazi u sastav čajnih mešavina za lečenje oboljenja uvećane prostate i upala mokraćnih puteva. Kopriva sadrži komponente koje regulišu nivo slobodnih androgena (muških polnih hormona), posledično se povećava metabolizam u otečenom tkivu prostate, eliminiše se zastoj tečnosti i otvaraju suženi mokraćni putevi.

7. Bokvica list: List bokvice pojačava lučenje tečnosti u plućima i na taj način olakšava iskašljavanje guste sluzi iz organa za disanje. Takodje, bokvica smanjuje učestalo mokrenje i deluje povoljno na probavu i organe za varenje (protiv grčeva, proliva, čira na dvanaestopalačnom crevu i želudcu). Takodje dobra je kao prirodni lek za lecenje akni i crvenila koze. Mozete je i servirati kao ukusnu prolećnu salatu posto je jestiva i možete je pomešati sa mladim lišćem maslačka, potočarke začiniti bundevinim uljem, morskom solju i limunovim sokom. Bokvica sadrzi Vitamin C, provitamin A, fitoncide (prirodni antibiotic) i soli kalijuma. Bokvica je takođe jedna od najbojih protiv upalinh biljaka.

8. Koren astragalusa: Astragalus koren se koristi za jačanje imuniteta i regulaciju hormona. Tradicionalno se primenjuje u Kini za stimulaciju hormona, da organizam može lakše da zaceli bolesti. Tek skoro je stekao popularnost i među zapadnim lekarima. Astragalus se primenjuje kod čestih infekcija i, čak, kod kancera. Korisiti se u terapiji simptoma prehlade i gripa. Koren astragalusa je blag diuretik. Kliničke studije su potvrdile njegova imunostimulativna dejstva. Astragalus ima sposobnost da jača imuni odgovor kod osoba koje se podvrgavaju hemoterapiji i zračenju. Pacijenti koji su koristili koren astragalusa za vreme terapije kancera imali su manje neželjenih dejstava i brže su se oporavljali. Sadrži i antioksidanse, koji se koriste za sprečavanje oštećenja izazvanih pod dejstvom slobodnih radikala. Koristi se i za smanjenje krvnog pritiska, u terapiji dijabetesa i za zaštitu jetre.

9. Seme korijandera: Korijander je jednogodišnja biljka iz porodice Apiaceae (u ovoj su porodici još i anis, anđelika, asafotida, šargarepa, celer, kumin, mirođija, peršun ). U upotrebi su listovi i plodovi, koji imaju različitu aromu, te se nadopunjuju. Listovi podsjećaju na listove peršuna. Korijander sadrži vitamin C i druge vitamine i minerale i delom i organske kiseline. U delovima sveta u kojima prirodno raste upotreba korijandera u medicinske svrhe je vrlo široka. On se koristi kao antireumatsko i antiartritično sredstvo i protiv otoka koji iz nastaju kao posledica ovih tegoba. Neke od kiselina koje su prisutne u korijanderu pozitivno deluje na smanjenje nivoa holesterola u krvi i na čišćenje zidova krvnih sudova. Kao pomoćno sredstvo korijander se koristi i u lečenju anemije, jer sadrži gvožđe. Korijander se koristi u protiv menstrualnih tegoba, koristi se i da bi otvarao apetit, zatim i za zdravlje očiju (jer sadrži vitamin A, fosfor, antioksidanse), kožne poremećaje, regulisanje nivoa šećera u krvi. Ima i lekovita svojstva: budi apetit, poboljšava probavu i ublažava grčeve i želučane tegobe. Korijander je u današnje vrijeme poznat po tome što potpomaže izlučivanje u nervima i ćelijama nagomilane živu i otrove.

10. Inaktivisani kvasac: Pivski kvasac je gljivica Saccharomyces cerevisiae koja se koristi u proizvodnji piva. Procesom prerade sirovog pivskog kvasca dobija se odgorčen inaktivisan suvi pivski kvasac koji predstavlja pravu riznicu hranljivih sastojaka: belančevina, amino-kiselina, ugljenih hidrata, minerala, oligo elemenata i vitamina. Najznačajnija komponenta pivskog kvasca su belančevine koje se po svojoj biološkoj vrednosti nalaze između belančevina biljnog i životinjskog porekla. Po svom amino-kiselinskom sastavu one su punovredne, jer sadrže sve esencijalne amino-kiseline (izoleucin, leucin, lizin, metionin, fenilalanin, treonin, triptofan, valin) koje su neophodne za rast i razvoj organizma, za regeneraciju tkiva i organa i normalno funkcionisanje ljudskog organizma. Pivski kvasac je naročito bogat lizinom i leucinom. U pivskom kvascu je takođe visok sadržaj i drugih amino-kiselina. Pivski kvasac je bogat vitaminima a naročito se ističe sadržajem velikih količina vitamina B kompleksa koji su rastvorljivi u vodi i veoma su značajni za odvijanje metaboličkih procesa u organizmu. To su: B1 (tiamin), B2 (riboflavin), nijacin (p.p.), B6 (piridoksin), B3 (pantotenska kiselina), biotin (vitamin H), B12. U pivskom kvascu ima i vitamina E i provitamina D. Zbog visokog sadržaja vitamina B grupe pivski kvasac može da se primeni u lečenju svih oboljenja izazvanih nedostatkom vitamina B, a takođe je izvanredan dodatak ishrani onih kategorija ljudi koji imaju povećanje potrebe za vitaminom B kao što su: deca i omladina u doba rasta i razvoja, sportisti, žene u doba graviditeta i laktacije i starije osobe.

11. Alga kelp: Ova čudesna morska biljka sadrži više od 70 minerala, vitamina, elemenata u tragovima, enzima, proteina i drugih hranljivih sastojaka. Neki od njih su: jod, magnezijum, kalcijum, cink, hrom, selen, gvožđe, kalium, esencijalne masne kiseline, mukopolisaharidi, manitol, alhininska kiselina, kainska kiselina, histamin, zaksantin, proteini, ugljeni hidrati, vitamin B2, B12, C, biljna vlakna i dr. Kelp je zaista čudesna alga koja, ako je unesete u svoju svakodnevnu ishranu, može da vam pojača imunitet, zaštiti vas od infekcija i bolesti, poveća energiju i produži vam život. Jod iz morske trave održava pravilnu funkciju štitne žlezde, koja je, između ostalog, preduslov za prevenciju gojaznosti. Tiroksin, glavni hormon tiroidne žlezde, pomaže pri sintezi proteina, apsorpciji ugljenih hidrata i konverziji betakarotina u vitamin A. U prevenciji i lečenju gojaznosti značajna je i viskozna vlaknasta materija algin, koji apsorbuje većinu nutritiva i toksina iz digestivnog trakta. Mnogi nutrijenti koje sadrži morska trava povećavaju sagorevanje masti u toku pojačane fizičke aktivnosti, što utiče na povećanje čiste mišićne mase i zdravlje ćelija.


mlad ječam u prahu

Cena:
100g – 1000 dinara
200g – 1800 dinara

Opis proizvoda:
Napitak od mlade ječmene trave u prahu istovremeno osvežava i povećava nivo energije. To je izuzetno koncentrisana hrana koja se sastoji od svežih izdanaka ječma koji su bogat izvor hlorofila, vitamina, minerala, mikroelemenata i enzima. Ima mnoga blagotvorna dejstva na naš organizam, kao što su: doprinosi jačanju imuniteta, regulaciji nivoa šećera u krvi, povećava sposobnost krvi da transportuje kiseonik, stimuliše rad hormonskog sistema, doprinosi boljem varenju, neutrališe kiselost i detoksikuje organizam.
Ječam se požanje pre nego što klasa, kad je otprilike 15 cm visok. Požnjevena ječmena trava se pažljivo suši na niskoj temperaturi i pre pakovanja se izmrvi u prah. Ovo je potpuno prirodno – sadži 100% prirodne sastojke, bez ikakvih aditiva, boja ili poboljšivača ukusa.

Možete naručiti na telefon 069 102 1986 ili na email: originalna.medicina@yahoo.com
Powered by WordPress | Designed by: Download Premium WordPress Themes | Thanks to Premium WordPress Themes, Free WordPress Themes and